Get Adobe Flash player

Naslovnica Aktualnosti u projektu

Novosti

COOR Podravsko sunce

COOR Podravsko sunce, škola za djecu s teškoćama u razvoju, uključila se u naš projekt Skupljajmo zajedno stare baterije i zahvaljujući vrijednim đacima i njihovim učiteljima, zauzela visoko treće mjesto po broju sakupljenih baterija u odnosu na broj učenika škole. Na poslovima odgoja, obrazovanja i rehabilitacije, na čelu s ravnateljicom Ksenijom Vukić, radi 28 stručnjaka različitih profila.

Prilikom posjete ovoj školi, naš tim bio je oduševljan urednošću i organiziranošću škole, te načinom rada učenika i djelatnika. Djeca su, usprkos poteškoćama koje imaju, uključena u mnoge aktivnosti te rade u skupinama kao što su dramska, folklorna, sportska, recitatorska, ritmička i mnoge druge, a nama je naročito zanimljiv bio rad eko skupine.

Vrijedni mali ekolozi zajedno su sa svojim učiteljima i roditeljima u postavljeni spremnik skupljali stare baterijice i na taj način spriječili da one završe u prirodi.


Na slici: učenici COOR Podravsko sunce pokraj spremnika tvrtke FRIŠ d.o.o. i s priznanjem za osvojeno treće mjesto u sakupljanju malih baterijica

Priznanja mladim sakupljačima

U projektu "Skupljajmo zajedno stare baterije" koji je organizirao sakupljač i oporabitelj baterija FRIŠ d.o.o. iz Križevaca, uključilo se nekoliko osnovnih škola Koprivničko - križevačke i Zagrebačke županije. Friš doo osigurao je adekvatne spremnike za sakupljanje starih baterijica kao i edukativne tekstove kako bi učitelje i učenike upoznao za korisnim, ali i štetnim djelovanjem baterija ako se nakon uporabe nađu u prirodi umjesto u odgovarajućem spremniku.

U Projektu sakupljanja baterijica najviše su se istaknuli učenici osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca. Škola ima svega stotinjak učenika, ali zahvaljujući njihovom velikom entuzijazmu, marljivosti i ekološkoj osvještenosti, kao i stručnom i požrtvovnom radu njihove učiteljice prirodoslovlja Martini Lovrak Ivanov, u samo nekoliko mjeseci sakupili su više od 200 kg malih baterijica i time osvojili prvo mjesto, zasluženi izlet i prigodni poklon za najbolji razred.

Drugo mjesto zasluženo je pripalo osnovnoj školi Grgura Karlovčana iz Đurđevca, dok je vrijedno priznanje za treće osvojeno mjesto u količini sakupljenih baterija u odnosu na broj učenika, pripalo Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece i odraslih COOR "Podravsko sunce" iz Koprivnice.

Opširnije...

Suradnja s OŠ U Kalinovcu

Frišov spremnik za male baterije u OŠ u KalinovcuJoš jedan spremnik za male baterije završio je u OŠ "Ivan Lacković Croata" u Kalinovcu

Škola broji svega oko 150 djece koja su veoma ekološki osvještena, zahvaljujući njihovoj učiteljici prirodoslovlja gđi. Martini Lovrak Ivanov.

Njihova EKO – grupa nosioc je mnogih aktivnosti, od skupljanja starog papira, plastične ambalaže, krupnog otpada do sakupljanja otpadnog ulja iz domaćinstava.

Škola je nedavno na natječaju Zaklade za razvoj civilnog društva u cilju razvoja volonterstva na razini Republike Hrvatske osvojila i nagradu za projekt Otpad za što im je uručeno i priznanje.

U najnoviju ekološku akciju skupljanja starih baterijica, uključila se cijela škola. Razredi se međusobno takmiče koji će više baterija skupiti, a za njihov trud Friš d.o.o. odlučio ih je i adekvatno nagraditi, te im pomoći u daljnjem razvoju ekološke osvještenosti raznim edukativnim materijalima i brošurama.
Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja Friš d.o.o. primjenom informacijske tehnologije

Skupljajmo zajedno stare baterije

Anketa

Što radite sa starim akumulatorima i malim baterijama?