Get Adobe Flash player

Naslovnica Aktualnosti u projektu Priznanja mladim sakupljačima

Priznanja mladim sakupljačima

U projektu "Skupljajmo zajedno stare baterije" koji je organizirao sakupljač i oporabitelj baterija FRIŠ d.o.o. iz Križevaca, uključilo se nekoliko osnovnih škola Koprivničko - križevačke i Zagrebačke županije. Friš doo osigurao je adekvatne spremnike za sakupljanje starih baterijica kao i edukativne tekstove kako bi učitelje i učenike upoznao za korisnim, ali i štetnim djelovanjem baterija ako se nakon uporabe nađu u prirodi umjesto u odgovarajućem spremniku.

U Projektu sakupljanja baterijica najviše su se istaknuli učenici osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca. Škola ima svega stotinjak učenika, ali zahvaljujući njihovom velikom entuzijazmu, marljivosti i ekološkoj osvještenosti, kao i stručnom i požrtvovnom radu njihove učiteljice prirodoslovlja Martini Lovrak Ivanov, u samo nekoliko mjeseci sakupili su više od 200 kg malih baterijica i time osvojili prvo mjesto, zasluženi izlet i prigodni poklon za najbolji razred.

Drugo mjesto zasluženo je pripalo osnovnoj školi Grgura Karlovčana iz Đurđevca, dok je vrijedno priznanje za treće osvojeno mjesto u količini sakupljenih baterija u odnosu na broj učenika, pripalo Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece i odraslih COOR "Podravsko sunce" iz Koprivnice.

Ostale škole zaslužile su priznanje za sudjelovanje u projektu, te vjerujemo da će u novoj školskoj 2011/2012 godini odaziv biti još i veći.

Skupljajmo zajedno stare baterije!

Pobjednici projekta "Skupljajmo zajedno stare baterije" u šk. godini 2010/2011: OŠ 'Ivan Lacković Croata' iz Kalinovca

7. razred

4. razred

5. razred

Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja Friš d.o.o. primjenom informacijske tehnologije

Skupljajmo zajedno stare baterije

Anketa

Što radite sa starim akumulatorima i malim baterijama?