Get Adobe Flash player

Naslovnica Česta pitanja Kako se mogu riješiti istrošenih baterija ili akumulatora?

Kako se mogu riješiti istrošenih baterija ili akumulatora?

Otpadni akumulatori i baterije su svi oni izvori energije koji više ne mogu vršiti svoju funkciju bez obzira na razlog. Kod jednokratnih baterija je razlog što su prazne, dok kod akumulatora to može biti  fizička deformacija (puknuće kućišta, slomljeni kontakti, curenje) ili dotrajalost i istrošenost ćelija do mjere da se više ne postiže kvalitetno punjenje.

Imate li takav akumulator, ne smijete ga jednostavno baciti u smeće. Zbog tvari i elemenata koje sadrži, on u prirodi postaje ekološka bomba. U FRIŠU ćemo se pobrinuti da se takav akumulator zbrine na propisan način, a pojedini njegovi dijelovi se ili neutraliziraju na štetnost po prirodu, ili izdvoje kao sirovina za reciklažu.

Akumulator nam možete dovesti osobno, ili ga deponirati tamo gdje ih ispravno sakupljaju (servisi automobila, prodavaonice auto-dijelova i akumulatora, spremnici za stare akumulatore i sl.). U svakom slučaju, vaš će otpadni akumulator na taj način završiti na pravom mjestu.

Što se tiče malih, prijenosnih baterija, njihova kemija također nije bezopasna. I njih ćemo u FRIŠU zbrinuti na pravilan način, bez obzira imate li samo jednu ili njih deset. Na ulazima u veće shopping centre potražite sandučiće ili manje kontejnere za odlaganje praznih baterija iz vaših satova, daljinskih upravljača, tranzistora, baterijskih svjetiljki i slično. U ovu grupu ulaze i baterije koje se mogu puniti, baterije mobitela, fotografskih aparata, prijenosnih računala i drugih uređaja.

Ovo će biti PLUS za vas i PLUS ta prirodu!

<< natrag na pitanja...



Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja Friš d.o.o. primjenom informacijske tehnologije

Skupljajmo zajedno stare baterije

Anketa

Što radite sa starim akumulatorima i malim baterijama?