FRIŠ d.o.o.

Koprivnička 43, Križevci

+385 48 681 500

info@fris.hr

Izvještaj o rezultatima projekta "Skupljajmo zajedno stare baterije" u školskoj godini 2023./2024.

Poštovani učenici, roditelji i članovi školske zajednice, 

S velikim zadovoljstvom objavljujemo rezultate projekta “Skupljajmo zajedno stare baterije” za školsku godinu 2023./2024. Cilj ovog projekta bio je podizanje svijesti o važnosti pravilnog zbrinjavanja starih baterija i zaštiti okoliša.  Ove godine je ukupno prikupljeno 17601 kg baterija a sudjelovalo je 86655 učenika. 

Kao najbolja pokazala se je PŠ Gornji Kraljevec, OŠ dr. Vinka Žganca iz Vratišinca koja je osvojila 1. mjesto sa sakupljenih 12,95 kg po učeniku. Na 2. mjestu se nalazi PŠ Otočka, OŠ Gola sa sakupljenih 3,75 kg po učeniku a na 3. mjestu PŠ Pojatno, OŠ Kupljenovo sa sakupljenih 3,52 kg po učeniku. Oni su pokazali izvanredan trud, marljivost i predanost prikupljanjem starih baterija, što svjedoči o njihovoj svijesti o važnosti recikliranja i zaštite okoliša. Njihov timski rad i zajednički napor rezultirali su ovim izvanrednim postignućem. 

Također posebno ističemo i pohvaljujemo OŠ Ivan Meštrović iz Zagreba koja je na razini svih škola skupila najveću količinu starih baterija u ovoj školskoj godini – 689 kg. 

Na kraju se zahvaljujemo svim ostalim učenicima i školama na aktivnom sudjelovanju, roditeljima na kontinuiranoj podršci, te nastavnicima na izuzetnom vođenju i organizaciji projekta. Iznimno smo ponosni na Vaš doprinos očuvanju okoliša. Želimo da budete inspiracija i poticaj drugim školama te se nadamo da ćemo i dalje zajedno nastaviti s ovakvim vrijednim projektima u budućnosti.